PARKIRANJE PRED PIRANOM

Piran je staro zgodovinsko mesto, zgrajeno dosti pred avtomobilsko invazijo tega planeta. Z veseljem obveščamo obiskovalce, da naša lokalna oblast uspešno kljubuje modernim časom in tako je močno omejila dostop avtomobilov v mesto.

Obiskovalci lahko vstopijo v Piran za krajše obdobje, a ne brezplačno. Z izjemo julija in avgusta imajo obiskovalci 15-minutni brezplačni vstop, nato pa vsaka začeta ura stane 3 € (v juliju in avgustu je vsaka začeta ura 5 € brez 15 minutnega brezplačnega vstopa).

Teh 15 minut vam omogoči, da odnesete svojo prtljago do apartmajev in nati vozilo premaknete v eno od dveh garažnih hiš.

PARKIRNA HIŠA FORNAČE / AMFORA

Se nahaja na glavni cesti pred plačljivim vhodom v Piran. Cena celodnevnega parkiranja je 22 €. Med obalnim izhodom iz parkirne hiše do Tartinijevega trga vozi vsakih 15 minut brezplačen avtobus in nudi gostom idealno rešitev za parkiranje, če želite svoje vozilo uporabljati vsak dan med bivanjem v Piranu.

PARKIRNA HIŠA ARZE

se nahaja na hribu nad Piranom ob mestnem pokopališču ter stane 15 € na 24 ur ter tako nudi cenovno ugodnejšo možnost parkiranja vozila. Od vozila do središča mesta je kratek sprehod po strmem tlakovanem klancu, do vozila pa nudi dobro rekreacijo ob hoji v hrib do vozila. Cenovno ugodnejša možnost je za vse tiste, ki vozila ne boste uporabljali večkrat dnevno za raziskovanje okolice.

Z veseljem Vam ponujamo kvalitetno rešitev za prevoz med različnimi letališči, kraji do apartmajev in nazaj. Naša mreža cenovno ugodnih prevozov pokriva celotno Slovenijo ter bližnje države, kar močno olajša vaš prihod do Pirana.

Do Pirana nudimo prevoze po principu plačila na osebo in zagotavljamo:

Najnižje cene – GoOpti nudi najnižje cene za hitro, udobno in prijetno vožnjo do izbrane destinacije, ki lahko vključuje tudi vstop ali izstop na domačem naslovu.
Zanesljiva storitev – Vsi naši prevozi so zagotovljeni. Kupljenega prevoza vam nikdar ne bomo odpovedali, četudi boste edini potnik v vozilu.
Prijazen sistem za nakup – Hiter in preprost sistem za spletni nakup, kjer lahko čas odhoda in prihoda prilagajate glede na vaše želje, čas in stanje v denarnici, prevoz pa je v hipu potrjen.
Pestra izbira prevozov – Prevoze izvajamo z osebnimi avtomobili, minibusi in avtobusi. Izbirate lahko med Skupinskimi prevozi in Zasebnimi prevozi ali pa naročite prevoz po meri.

SKUPINSKI prevoz: Skupinski prevozi so naša edinstvena nizkocenovna storitev na rednih relacijah, pri kateri v isto vozilo združujemo potnike s podobnimi željami glede časa odhoda ali prihoda: želeni čas odhoda (oz. časovni okvir odhodov) in ceno lahko prilagajate v postopku nakupa, cena se po nakupu ne spreminja in je praviloma nižja, če prevoz kupite zgodaj, za več oseb ali če izberete standardne GoOpti lokacije vstopa ali izstopa, točen čas odhoda se določi dan pred prevozom, pošljemo pa vam ga po SMS sporočilu in e-pošti. Storitev ne vključuje možnosti povračila vrednosti prevoza v primeru odpovedi.

ZASEBNI prevoz – Zasebni prevoz je privaten prevoz na eni od naših rednih relacij. Je najboljša rešitev za podjetja in posameznike, ki želijo popolnoma zasebno vožnjo po sprejemljivi ceni. Točen čas odhoda določite v postopku nakupa, program pa vam takoj prikaže tudi končno ceno prevoza.

*Če izberete prevoz z možnostjo povračila, ste upravičeni do povračila plačila v primeru odpovedi najmanj 48 ur pred prevozom.

Piran, najbolj zahodno mesto ob Slovenski obali je dobro povezan s cestami mimo Izole ter Kopra do avtocestnega križa.

Ko zapustite avtocestno (ter hitro cesto nad Izolo), sledite prometnim tablam Portorož / Piran.

Piran nima lastne želežniške postaje. Najbližji sta v Kopru in Trstu:

KOPER: od Kopra do Pirana je avtobusna povezava (prevoznik Arriva). V dopoldanskih urah vozi vsakih 20 minut, v pozno popoldanskih vsakih 30 minut.

TRST: Dvakrat dnevno je redna avtobusna linija med Piranom in Trstom.

BENETKE – Piran ima med trajanjem turistične sezone katamaransko povezavo z Benetkami vsako soboto (med majem in oktobrom). Julija in avgusta pluje katamaran iz Umaga vsak četrtek z brezplačnim avtobusnim prevozom do pristanišča za vse kupce vozovnic. Ladjar je Venezialines, eksluzivni zastopnik za Slovenijo je TOP Line d.o.o. Portorož.

TRST – Med junijem in septembrom je Piran povezan s Trstom s katamaranom ladjarja Liberty Lines.

Razdalja med Piranom in bližnjimi letališči je:

letališče Trst: 80 km (približno 1h)
letališče Pulj: 100 km (približno 1h 20min)
letališče Ljubljana: 140 km (približno 1h 30min)
letališče Benetke/Treviso: 200 km (približno 2h)

Avtobusna postaja v Piranu nudi povezavo z vsemi mesti v Sloveniji. Na spletni strani avtobusnega prevoznika Arriva so vse potrebne informacije in urniki voženj.

Ob Tartinijevem trgu je postajališče za TAXI. Priporočamo najem taxija za krajše relacije, saj cene ob vsakem prevoženem kilometru hitro rastejo.